Українська письменниця Оксана Забужко на одночасне прохання кількох читачів, пригадала пророчі слова про Білорусь із 2016 р. - текст вартий повтору, хоча б тільки задля перифразу одної цитати: "Не нам, дітям НЕПОРІВНЯННО (sic!) щасливішого народу, їх судити".

Читайте Знай в Google News!

За словами письменниці, публіка, зокрема й молода, розуміє сучасну Білорусь, уявляючи собі її за щось подібне до України, лише менше й затурканіше.

"Але одне відкриття заскочило мене не на жарт - те, як мало, виявилось, наша публіка, зокрема й молода, розуміє сучасну Білорусь, уявляючи собі її за щось подібне до України, тільки менше й затурканіше. Саме такий образ "найменшого брата", чи то пак "третього братнього народу", останні двадцять років просувала російська пропаґанда, і таким він був і в радянські часи. Тобто, в масі своїй українці і в новому поколінні продовжують дивитись на світ "крізь московські окуляри". Чи треба пояснювати, що, не розуміючи своїх сусідів (крім одного, "найбратнішого"!), ми катастрофічно зменшуємо свої шанси зрозуміти самих себе?.. ", - пише Оксана Забужко.

На одночасне прохання кількох читачів, вивішую цей свій текст про Білорусь із 2016 р. - згодна, що він вартий повтору,...

Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Maandag 10 augustus 2020

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що Лесєв показав справжнє обличчя Лукашенка після протестів у Білорусі: "Симпатичний садист".