У Херсонській області сталася надзвичайна подія. На берегах Дніпро - Бузького лиману виявили величезну кількість мертвої риби. НП сталася біля села Софіївка, Білозерського району на Херсонщині. Риба масово викидалася на берег, тому вся земля поблизу лиману була укрита мертвими особинами.

За підрахунками екологів, загальна кількість риби, що викинулася на берег, склала 1.6 млн особин. Фахівці б'ють на сполох і наполягають на терміновому розслідуванні інциденту. Після первинного дослідження воді в акваторії Дніпро - Бузького лиману стала відома причина, по якій стався масовий мор риби. Кількість кисню у воді склала від 1,7 до 4,2 МГО ∙ /ДМ.

Понад 1,6 млн мертвої риби виявили в акваторії Дніпро-Бузького лиману в районі села Софіївка Білозерського району на...

Geplaatst door Державна екологічна інспекція України op Dinsdag 11 augustus 2020

Фахівці відзначають, що це занадто мала кількість, тому риба просто не може дихати. Екологи вимагають встановити причину через яку кількість кисню зменшилася. Фахівці припускають, що стався викид шкідливих речовин, який призвів до зменшення концентрації кисню у воді.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, що у Кривому Розі водойма усіяна трупами риб.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Дніпрі дощ затопив вулиці.

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі на дитячому майданчику рятувальники виявили півтораметрову змію.