Попри те, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 продовжує вражати Україну, школярі все ж зможуть повернутися у класи. Тим не менш, їм доведеться дослуховуватися низки рекомендацій. Однак є й новини, які заспокоять багатьох батьків - інформація про обов'язкову вимогу ПЛР-тесту для першокласників є хибною, школа не може висувати таких обмежень.

Читайте Знай в Google News!

Про це з посиланням на слова Головного санітарного лікаря Кіровоградщини Надії Оперчук повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Надія Оперчук підкреслила, що організація протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину чітко визначена в постанові від 30.07.2020 №42 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел
Маски від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Основні вимоги щодо організації освітнього процесу такі:

  • Керівник повинен скласти графік допуску учнів до освітнього закладу таким чином, щоб запобігти утворенню скупчень.
  • Допуск до шкіл батьків або супроводжуючих осіб забороняється. Виключенням є лише люди, які супроводжують школярів із інвалідністю.
  • У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби дитину тимчасово ізолюватимуть. Після інформування батьків приймається рішення про її направлення до закладу охорони здоров’я.
  • Заходити до школи й пересуватись її приміщеннями можна лише в захисній масці або респіраторі. Засоби індивідуального захисту безпосередньо під час уроків дозволили не використовувати.
  • На вході до приміщень мають бути організовані місця для обробки рук антисептичними засобами.
  • За можливості слід проводити заняття з окремих предметів на відкритому просторі.

‼‼До уваги батьків школярів‼‼ ‼Головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук назвала фейком інформацію про те,...

Geplaatst door Кіровоградська обласна державна адміністрація op Dinsdag 11 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, залізничне сполучення з Луцьком та Тернополем припинено
Укрзалізниця припинила продаж квитків на потяги далекого сполучення до станцій Луцьк і Тернопіль та у зворотному напрямку. Ці обласні центри потрапили у "червону" зону за рівнем поширення COVID-19, тому там забороняється робота громадського транспорту.

Як повідомляв портал Знай.ua, тернополян закрили на жорсткий карантин і обклали штрафами

Також Знай.ua писав, Геращенко пригрозив бунтуючим мерам Тернополя і Луцька за відмову мучити городян карантином