Україна припинила культурну співпрацю з Росією і вийшла з Ради з культурного співробітництва держав – учасниць СНД. Кабиін ухвалив проєкт відповідної постанови.

Читайте Знай в Google News!

У середу, 12 серпня Кабінет міністрів ухвалив проєкт постанови "Про вихід України з Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав та Протоколу про внесення змін та доповнень до Угоди про створення Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав від 26 травня 1995 року".

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

В Мінкульті пояснили, що це означає.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Будь-які стосунки з Росією припинено через збройну агресію проти України, а співпраця з іншими державами-учасницями СНД відбувається індивідуально у двосторонньому форматі на основі укладення нових та/або діючих двосторонніх договорів", - пояснили у відомстві.

Міністерство культури України
Міністерство культури України

У Мінкульті повідомляють, що ще від 2 травня 2018 року є рішення РНБО про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках СНД.

На виконання цього рішення міністерства розробляють постанови по своїх угодах.

"Таких різних угод про співробітництво в рамках СНД багато. Наприклад, як минулого місяця Україна вийшла з гуманітарного співробітництва.

Рішення про вихід з угод логічне, бо потреби у цій співраці для нашої країни вже немає", - додають у міністерстві.

Нагадаємо, 22 липня Кабмін схвалив Указ президента "Про вихід України з Угоди про гуманітарне співробітництво держав-учасниць СНД та Угоди про Раду з гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна вийшла з угоди про загальні умови поставок товарів між організаціями країн-учасниць СНД

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна закрила представництво СНД

Також Знай.ua писав, Кравчук пропонує запровадити на Донбасі особливий режим