Кабінет Міністрів пропонує остаточну відмову від українського паспорта у звичному форматі книжки.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний законопроект уряд підтримав на черговому засіданні в середу, 12 серпня.

Вказується, що термін дії традиційного паспорта для українців у віці 16-25 років закінчиться в день досягнення особою 25 років. Для громадян країни у віці від 25 до 45 років – відповідно при досягненні 45 років.

Закордонний паспорт, фото "Знай.ua"
Закордонний паспорт, фото "Знай.ua"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

При цьому автори документа уточнюють, що правило працюватиме, якщо українці поміняють фото в паспорті до початку дії нового закону. Фактично, після його прийняття, громадяни більше не мінятимуть фотографії в паспортах, а будуть замість традиційної книжки отримувати ID-карту.

Крім того, українці старше 45 років можуть продовжити користуватися паспортом-книжкою безстроково, за тієї ж умови – якщо вони вже змінили фотографію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, щоб не пропустити "лист щастя": як перевірити і сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям оригінально нагадали про трудові книжки: "Немає папірця – немає людини".

Також портал Знай.uа писав, що на території обласного музею народної архітектури та побуту, який нещодавно став одним з організаторів державної реєстрації проекту Міністерства юстиції "Шлюб за добу", одружилася перша пара молодят.