Найближчим часом в Україні похолодає. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко. У четвер, 13 серпня, в Україну зайде холодна повітряна маса з півночі. Північні регіони країни опиняться під впливом атмосферного фронту. Тут можливі сильні дощі, місцями навіть грози. Температура повітря очікується на рівні 19-23 градусів вище нуля.

Також температура повітря знизиться і в інших регіонах нашої країни. Зокрема, на Заході і в центрі країни стовпчики термометрів покажуть 23-27 градусів вище нуля. На півдні і сході буде досить тепло – до 28 градусів тепла. Практично по всій території України очікується суха погода. Імовірність дощів низька, якщо вони і пройдуть-будуть короткочасними і локальними.

Спека в Україні, фото РБК
Спека в Україні, фото РБК

Що стосується погоди в Києві, тут також очікується значне похолодання. Зокрема, вночі стовпчики термометрів покажуть до + 12 градусів, вдень – до +22 градусів. Імовірність дощів досить низька, проте вдень може підвищитися хмарність. Також Діденко попередила, що найближчими днями слід очікувати прохолодної погоди. Потепління прийде вже в неділю.

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з жаркими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.