У 2020 році попри низку чуток про можливе скорочення цієї державної програми, продовжують виплачувати допомогу по народженню дитини. У рамках реформ диджиталізації немовля тепер можна зареєструвати і онлайн.

Читайте Знай в Google News!

Про розміри виплат і спосіб їх оформлення Знай.ua розповідає на основі публікації пологового будинку Adonis.

Грошова підтримка від держави надається батькам, які протягом встановленого законом строку (1 рік з моменту пологів) подали заяву і оформили соціальну виплату на дитину. Розмір виплат у 2020 році на першу дитину становить 52 прожиткових мінімуми, на другу – 70 прожиткових мінімумів, на третю і кожну наступну – 120 прожиткових мінімумів.

Грошові виплати нараховують поступово. Молоді мами з першою дитиною отримають спочатку 10 тисяч гривень, решту суми - по 860 гривень щомісяця протягом 3 років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Виплати на дітей для одиноких матерів підвищать до 1 1921 гривень (для дітей віком до 6 років).

Цікаво, що тепер реєстрацію дитини у великих містах значно спростили, а низку процедур можна зробити онлайн завдяки сервісу єМалятко. Так, онлайн можна отримати свідоцтво про народження дитини та оформити в отримання соціальної допомоги при народженні дитини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кондратюк дав характеристику "новим обличчям" з команди Зеленського: "Вчитися треба після, а не до?"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС