Президентські вибори в Білорусі завершилися 9 серпня 2020 р.оголошення офіційних результатів спровокували триваючі досі акції протестів. За офіційними даними чинний президент Республіки Білорусь зібрав 80% голосів, тоді як його головний кандидат Світлана Тихановська всього 10%.

Читайте Знай в Google News!

Масові протести 9 серпня відбулися в 33 містах РБ, на наступний день білоруси не зупинилися і вже 11 серпня почався Всебілоруський страйк. Білоруські жінки вийшли на вулиці в білих шатах з проханням про припинення насильства і були підтримані тисячами людей по всій країні.

Однак найбільшу увагу в мережі прикувало фото з двома дітьми, один з яких тримає в руках плакав з написом: "Відпустіть нашого тата". Йдеться про Дениса Букаткина, який зник вночі 10 серпня, за словами його дружини. Фото було зроблено в мінському мікрорайоні Уруччя. Про це повідомили в nn.by

Протести в РБ, фото: nn.by
Протести в РБ, фото: nn.by

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Як ми дізналися, його затримали в ніч з понеділка на вівторок в районі Притицького", — повідомила жінка. Також вона додала: "я дзвонила всюди, шукала, але було неможливо хоч що видзвонити. Про те, що чоловік затриманий і знаходиться в Жодіно, повідомив чоловік, який сидів з ним в камері. Чи був над чоловіком суд і скільки йому присудили, я навіть точно не знаю. В якому він стані, чи били його-теж ніякої інформації немає".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, конкурентка Лукашенка Тихановська в "вигнанні" звернулася до білорусів і попросила "не протестувати": на відео помітили дивацтва.

Як повідомляв "Знай.ua", противників Лукашенка масово труять, Білорус благав про допомогу весь світ: "як в Освенцимі... чому б'ють дітей?".

Знай.ua писав, що в Білорусі готували замах на Тихановскую? Навіщо противниця Лукашенка втекла з країни.