Прокуратура столиці подала позов про скасування дозволу Київради на оренду землі на Трухановому острові, де стоять vip-особняки чиновників.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться в повідомлення прес-служби столичної прокуратури.

"Прокуратурою Києва пред'явлено до Господарського суду Києва позов про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про надання в оренду комерційному товариству земельної ділянки в прибережній смузі річки Дніпро, на острові Труханів. Згідно з вимогами Земельного та Водного кодексів України прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності", – розповіли в прокуратурі.

особняк на Трухановому острові, фото прокуратури Києва
особняк на Трухановому острові, фото прокуратури Києва

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазначається, що будівництво баз відпочинку, дач, гаражів, стоянок автомобілів на зазначених землях заборонено. При цьому на виділеній ділянці розміщені "нежитлові будівлі комерційної структури, гаражні бокси, барбекю та інші споруди".

"За законом, земельні ділянки в межах прибережних захисних смуг можуть передаватися для рекреаційних цілей без обмеження доступу громадян до водойми. Однак ніяких доказів того, що комерційна структура здійснює рекреаційну діяльність загальнооздоровчого характеру, для масового відпочинку і без обмежень загального доступу киян до річки Дніпро, немає", - сказано в повідомленні.

На сайті прокуратури також опубліковані фото особняка на ділянці, за якою оскаржується оренда. У мережі по вказаному будинку можна знайти оголошення з його продажу за 351 мільйон гривень.

особняк на Трухановому острові, фото прокуратури Києва
особняк на Трухановому острові, фото прокуратури Києва

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, активісти вимагають від міністра культури Олександра Ткаченка пояснень з приводу будинку в заповідній зоні Труханового острова.

Як повідомляв портал Знай.uа, столичний мер Віталій Кличко незаконно звів шикарний будинок на березі Київського моря, що є грубим порушенням закону.

Також портал Знай.uа писав, що у помпезному палаці п'ятого президента Петра Порошенка помітили підозрілу активність.