Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов виступив з черговим брифінгом щодо епідеміологічної ситуації в Україні.

Про це повідомляє Telegram-канал "Коронавірус_інфо".

Степанов повідомив про те, що за минулу добу захворіла рекордна кількіть українців - 1847 осіб, серед яких 106 дітей і 59 медичних працівників. Ще один антирекорд попередньої доби - 333 особи, яких довелося госпіталізувати. Упродовж попередньої доби зафіксовано 33 летальні випадки, а 633 пацієнти змогли подолати вірус.

Фото: Facebook


На сьогоднішній день, завантаженість ліжок у лікарнях сягає 24% від загальної кількості місць, виділених для лікування хворих на COVID-19. Найбільше навантаження на медичну систему лягло на плечі Києва - 52%, Львівської області – 52,8%, Чернівецької області – 52,4% та Івано-Франківщини - 48,8%. Загалом в українських лікарнях перебувають 5754 пацієнти з COVID-19.

Міністр також заявив про те, що 14 серпня відбулася селекторна нарада з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я, з метою перевірки готовності медичних закладів до збільшення притоку інфікованих COVID-19. За її результатами стало відомо, що у всіх 230 лікарнях другої хвилі здійснюються заходи щодо збільшення кількості ліжок з підведеним киснем.

Не зважаючи на таку статистику, міністр Степанов наголосив, що згідно з чинними правилами адаптивного карантину, робота закладів освіти забороняється лише в регіонах які потрапили до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки.

Нагадаємо, що у Львові Степанов втік від юрби жінок, щоб не бовкнути зайвого.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Степанов погрожує Тернополю та Луцьку надзвичайною ситуацією.

Також "Знай.ua" писав, що раніше Міністр Степанов провів інспекцію львівських лікарень.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще