В Україні були запроваджені замість паспортів-книжечок пластикові id-картки. Хоча вони й більш зручні для значної кількості громадян, дехто не згоден з цією інновацією. Саме тому до президента Володимира Зеленського й звернулися у петиції з вимогою залишити можливість не замінювати паспорти старого зразку.

Джерело: петиція, розміщена на сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України.

Український паспорт, фото "Знай.ua"
Український паспорт, фото "Знай.ua"

"Кабмін затвердив проєкт закону про виведення з обігу паспортів у формі книжечки

Законопроєкт пропонує зміну паспорту-книжечки на пластикову картку при досягненні особою віку, коли у паспорт потрібно вклеїти нове фото

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Відповідний проєкт закону Кабінет міністрів затвердив на засіданні 12 серпня.

Згідно з текстом документу, паспорт-книжечка буде дійсним до наступної дати зміни фото у документі. Зокрема, для осіб від 16 до 25 років - до досягнення 25 річного віку; від 25 до 45 років - до досягнення 45 річного віку, після 45 років - паспорт-книжечка матиме безстрокову дію.

Зазначається, що нові паспорти будуть видавати лише у формі пластикових карт.

ВВАЖАЮ, ЩО ЦЕ Є ПОРУШЕННЯМ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН, ЩОДО ЇХ ПЕРЕКОНАНЬ, А ТОМУ ПРОШУ ЗАХИСТИТИ ВІДПОВІДНЕ ПРАВО ГРОМАДЯН ТА НЕ ПІДПИСУВАТИ БУДЬ-ЯКОГО ЗАКОНУ, УХВАЛЕНОГО ВРУ ЩОДО ОБОВ'ЯЗКОВОЇ ЗАМІНИ ПАСПОРТУ-КНИЖЕЧКИ НА ПЛАСТИКОВИЙ ПАСПОРТ, ГАРАНТУЮЧИ ВІЛЬНЕ ПРАВО ГРОМАДЯН МАТИ ПАСПОРТ-КНИЖЕЧКУ", - йде мова у тексті документу.

Скріншот петиції
Скріншот петиції

Наразі петицію підтримали вже 109 осіб. Документ має набрати 25 тисяч підписів упродовж наступних 90 днів задля того, щоб його був зобов'язаний розглянути президент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, щоб не пропустити "лист щастя": як перевірити і сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям оригінально нагадали про трудові книжки: "Немає папірця – немає людини".

Також Знай.ua писав, що Українці назавжди розпрощаються з паспортом-книжечкою: озвучено терміни