Зоозахисники з організації UAnimals вимагають повної заборони притравочних станцій на території України.

Про це волонтери повідомили на своїй Facebook-сторінці.

"Чи знаєте ви про притравочні станції?

Це тренувальні бази, де мисливських собак навчають вбивати. Лисиці, єноту, чи навіть ведмедю видаляють ікла і кігті. Потім на звіря спускають собак. Після кривавого «тренування» тварину зашивають, підліковують і повторюють усю процедуру до тих пір, поки це можливо. До смерті.

📢 Ми вимагаємо повної заборони притравочних станцій в Україні та закликаємо депутатів прийняти закон 2232." - написали зоозахисники.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Україна - одна з небагатьох країн, де існують притравочні станції. Її "колеги" по знущаннях над тваринами - Росія, Білорусь та Казахстан, де заборону на такі живодерні також досі не ввели.

Фото: Facebook

Ще у лютому 2020 року Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування виступив за невідкладне голосування проєкту закону №2232 щодо заборони притравочних станцій. Проте притравочні станції на території України продовжують функціонувати, а тварини й досі страждають, приречені на жахливу смерть.

Фото: Facebook

Наразі в Україні знаходяться сотні притравочних станцій. Скільки тварин гине на них щодня - статистика замовчує.

Нагадаємо, що у Тернополі нелюд позбавив життя маленького пухнастика - забив палицею до смерті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Бердянську нелюд кинув обридлого малюка під колеса поїзда: "З мосту стару мр*зь".

Також "Знай.ua" писав, що на Запоріжжі горе-мисливці відкрили сезон випадкових жертв - "Від куль померли лебідь і сова...".