Президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше з початку протестів після виборів зустрівся з протестувальниками. Під крики людей "Йди" він заявив, що жодних перевиборів не буде.

Читайте Знай в Google News!

Білоруські ЗМІ поширюють відео, на якому Лукашенко виступив перед робітниками. Йому кричали "Забирайся!", на що президент Білорусі відповів: "Відповідаю вам на це питання: можете ще покричати".

Олександр Лукашенко, фото: Белсат
Олександр Лукашенко, фото: Белсат

Згодом він запитав у людей, чи вважають вони останні вибори несправедливими й хочуть нові. Ті відповіли, що хочуть. Наступна репліка Лукашенка була такою: "Відповідаю вам на це питання. Ми провели вибори. Поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, Лукашенко нагадав, що зараз ведеться робота над варіантами зміни Конституції країни, які передбачають перерозподіл владних повноважень. "Не можна цю Конституцію віддавати незрозуміло кому. Тому що буде біда", — підкреслив він.

Також Лукашенко запевнив, що готовий у цьому плані поділитися президентськими повноваженнями, але "не під тиском і не через вулицю". Свій виступ він закінчив фразою: "Дякую, я сказав все, можете кричати "Йди"". Після цього він покинув трибуну.

У Білорусі співробітники держканалів та робітники заводу влаштували страйк, відмовившись виходити на роботу. Вони вимагають визнати недійсними результати виборів президента Білорусі, відправити у відставку главу ЦВК Лідію Єрмошину, припинити насильство над мирними громадянами, звільнити політв'язнів і скасувати цензуру в ЗМІ.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше журналісти викрили численні порушення кортежу Зеленського: ігнорують правила ПДР та їздять на "липових номерах"

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що МЗС після затримання українців у Мінську закликало утриматися від поїздок до Білорусі: "Дещо запізнилися"