У Києві після вибуху на Позняках, без житла Залишилося 40 сімей. Президент України Володимир Зеленський відразу ж пообіцяв, що за державні гроші куплять нові квартири для постраждалих, але люди досі змушені жити в гуртожиток або у родичів.

Читайте Знай в Google News!

Всім сім'ям нарешті видали сертифікати на квартири 13 Серпня, які самі українці називають "листівками". Виявилося, що їм пропонують квартири в новобудовах, багато з яких ще не здані в експлуатацію, ремонтів теж немає.

Журналістка "Бабель" подивилася, як видавали сертифікати і що влада Києва говорить людям щодо ремонту.

На зустрічі була присутня народний депутат від "Слуги народу" Леся Забуранна і пізніше приєднався мер міста Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Видача квартир після вибуху на Позняках, фото: Бобирєва Анна, "Бабель"
Видача квартир після вибуху на Позняках, фото: Бобирєва Анна, "Бабель"

Депутатка на питання українців про те, що вони ще рік не заїдуть в дане житло, стверджує, що ремонт в квартирах вони можуть почати хоч завтра. Однак питання про те, за які гроші це робити, вона перенаправляє до мера Києва Кличка.

Віталій Володимирович стверджує, що гроші на ремонт будуть, а в Київраді пообіцяли виділити на це 20 мільйонів гривень.

Крім того, багато хто залишився незадоволений плануванням нових квартир. При однаковій квадратурі, у них замість трьох окремих кімнат, які вони мали на Позняках, тут тільки дві спальні і величезну кухню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на київському Подолі прогримів вибух, будинок у диму-трагедія на Позняках перед очима.

Як повідомляв Знай. ua, київська влада вирішила долю будинку на Позняках-зміцнять і пустять людей.

Також Знай. ua писав, що Зеленський відзвітував про нові квартири для жертв вибуху на Позняках.