Президент України Володимир Зеленський присвоїв музиканту, лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку звання Героя України посмертно. Про це розповіли в прес-службі Офісу президента.

Читайте Знай в Google News!

"Ми завжди будемо пам'ятати тебе і разом зробимо все, щоб перетворити Україну на місце щасливих людей", — підсумував Зеленський.

Там зазначили, що відповідний указ №323/2020 гарант підписав сьогодні — 17 серпня 2020 року. Йому могло виповнитися 52 роки.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В Офісі підкреслили, що звання з врученням ордена держави присвоїли за видатні особисті заслуги у формуванні вітчизняного культурного простору, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу та громадську діяльність.

"З початком війни Андрій регулярно їздив на схід і допомагав нашим захисникам. Кузьма і сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя-ручка, папір і мікрофон. Піснею Він зцілював душу, словом-заряджав на боротьбу. За сильну, процвітаючу і непереможну Україну", - прокоментував своє рішення Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що раптова загибель Кузьми стала шоком для всього суспільства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, зірковий дует із Закарпаття "оживив" Скрябіна, тисячі фанатів ковтають сльози.

Як повідомляв Знай. ua, красуня-дочка Скрябіна виросла і стала справжньою леді, як живе сім'я легендарного "Кузьми".

Також Знай. ua писав, що у Львові "воскресять" легендарного Скрябіна.