Американські правоохоронці давно займаються розслідуванням зловживань в Приватбанку часі Коломойського. Причому в ФБР почали це робити раніше за українських колег з НАБУ.

Читайте Знай в Google News!

У справі Приватбанку у НАБУ та ФБР США існує меморандум. Про це заявив сьогодні в ході брифінгу глава Бюро 17.08-1 під час брифінгу, відповідаючи на запитання, чи надходили якісь запити США у справі щодо колишнього власника банку, українського олігарха Ігоря Коломойського.

"У нас давно підписаний меморандум про співпрацю з ФБР. Окремі люди дуже хотіли його почитати, навіть цілий позов був з цього приводу в Окружному адміністративному суді Києва, де просили нас показати цей меморандум якоїсь громадської організації. Але це рішення не вступило в силу", - підкреслив Ситник.

Глава НАБУ сказав, що відомство давно співпрацює з цього приводу з США, проте цю інформацію він не має права розкривати.

За словами Ситника, справа про виведення грошей з "ПриватБанку" продовжує розслідуватися. Повідомити більш детальну інформацію про хід розслідування він відмовився.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначимо, що 6 серпня міністерство юстиції США звинуватило українських бізнесменів Коломойського і Боголюбова у виводі мільярдів доларів з ПриватБанку в 2008-2016 роках. Відомство подало два цивільних позови, в яких вимагає конфіскації об'єктів нерухомості, придбаних ними на території США. Оціночна вартість нерухомості, яку хочуть конфіскувати, - близько 70 мільйонів доларів.

У позовах йдеться про те, що колишні власники "ПриватБанку" в період з 2008-го до 2016 року отримували кредити і кредитні лінії обманним шляхом і відмили частину доходів за допомогою підставних банківських рахунків компаній, в першу чергу в кіпрському відділенні "ПриватБанку", перш ніж перевести кошти в США.

Оскільки нерухомість була куплена за рахунок незаконно отриманих коштів, то підлягає конфіскації на підставі порушення федерального законодавства про боротьбу з відмиванням грошей.

Мова йде про офісні вежі в Луїсвіллі (штат Кентуккі), відому як PNC Plaza, і в офісному парку в Далласі (Техас), відомому як колишня штаб-квартира компанії CompuCom.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Мінюст США висунув серйозні звинувачення проти Коломойського

Як повідомляв портал Знай.ua, ФБР ″трусить″ компаії Коломойського в США: обшуки проходять у двох великих містах

Також Знай.ua писав, Нацбанк відсудив у Коломойського нерухомість на 100 мільйонів