Навчання в школах і університетах планують почати 1 вересня, використовуючи правило "пузиря" за прикладом Канади і Великобританії. Українські представники освіти пропонують подібне рішення через те, що класи в таких випадках зможуть функціонувати окремо один від одного в так званих "бульбашках". І тому практично не перетинатися між собою. І якщо хтось із дітей захворіє, тоді карантин буде розподілятися не на всю школу, а на один так званий "пузир".

Читайте Знай в Google News!

Аналітики Київського Університету Грінченка порекомендували учням завести щоденник температури крім основних вимог, серед яких скорочення кількості учнів у класах, а також моніторинг стану здоров'я та інші.

Школи під час карантину, скріншот з відео
Школи під час карантину, скріншот з відео

Подібне рішення, поділ класів на певні групи, має спричинити за собою додаткове навантаження на викладачів. Через це планується виділення додаткового фінансування на виплату зарплат таким вчителям.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин скасовується? ВООЗ закликала світ більше не вводити обмеження. Відповідну заяву зробила головна епідеміолог організації Марія Ван Керк.

Як повідомляв "Знай.ua", тернопільські школярі можуть не сісти за парти - епідеміолог назвав ризики. Як повідомив Степанов, дитячі садки та інші освітні установи будуть закриті, якщо регіон, в якому вони розташовані, буде перебувати в "червоній" зоні карантину.

Знай.ua писав, що маленьких дніпрян запустять у садочки вже з 1 вересня, але є умова: "закриють на 14 днів".