У Малі стався заколот в Гарнізоні військового табору Каті, що знаходиться на околиці столиці країни, міста Бамако.

Про цю подію повідомляє Радіо Свобода.

Президент Малі Фото: Wikimedia


У результаті заколоту в малійській столиці був заарештований ряд високопоставлених державних чиновників, серед яких-голова парламенту мусу Тімбіне, міністр фінансів і економіки Абдулай Даффе, а також кілька генералів, на чолі з начальником генерального штабу.

Повідомляється, що заколотники також вимагають від президента країни Ібрагіма Бубакара Кейта покинути межі Малі до 14:00 за місцевим часом. У разі невиконання вимог путчистів, останні заявляють про намір взяти президентську резиденцію штурмом. Зазначимо, що джерело в Малі не повідомляє про наявність у столиці лояльних уряду військ.

Нагадаємо, що на початку поточного літа у Малі розгорілася чергова політична криза, викликана вимогами про негайну відставку президента Ібрагіма Кейта. Змінивши в 2012 році свого попередника, який прийшов до влади після попереднього військового перевороту в країні, Кейта знаходиться при владі вже сім років. Його каденція в першу чергу запам'яталася серією масових вбивств цивільного населення військовими. З тих пір у республіці розміщений миротворчий корпус ООН, а в минулому році Кейта відправив відповідальне за різанину військове керівництво країни у відставку.

Нагадаємо, раніше постраждалі на протестах розповіли про пережите в Мінську: "влаштували Північну Корею".

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситуація в Білорусі загострюється: конкурентка Лукашенка втекла, по протестувальниках стріляли, є загиблі.

Також "Знай.uа" писав, що у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників: "чекає всю країну".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще