Нещодавно в мережі було оприлюднено лякаючі цифри, згідно з якими ясно, що населення України продовжує стрімко скорочуватися. Про це свідчать нові дані Держстату.

Читайте Знай в Google News!

Так, чисельність населення в Україні, за оцінкою на 1 липня 2020 року склала 41 762 138 осіб. Протягом січня-червня 2020 року чисельність населення зменшилася на 140 278 осіб.

При цьому, згідно з оприлюдненими даними, природний спад населення залишається нижчим, ніж минулого року.

Всього з початку поточного року в Україні померло 287 010 осіб. У порівнянні з минулим роком смертність скоротилася на 17 320 осіб. Так, за січень-червень 2019 року померло 304 330 осіб. З початку 2020 року в Україні народилося 139 134 осіб (минулого року – 149 549).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

дані Держстату

До слова, у разі збільшення зростання захворюваності коронавірусом в Україні до понад 2 тисяч нових випадків на день, зростатиме і кількість смертей. При такому рівні смертність може скласти по 40-50 чоловік.

Читайте Знай в Google News!

Нагадавши, у Петриківському геріатричному пансіонаті підтвердили коронавірус у 64 літніх людей. Всього в установі проживає 160 пенсіонерів.

Як повідомляв портал Знай.иа, згідно з інформацією МОЗ до послаблення карантину не готові: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька області та місто Київ.

Також портал Знай.иа писав, що фінансисти вже обговорюють нерадісні перспективи на майбутнє в Україні на тлі страйків підприємств у Білорусі.