У народі традиційно прийнято вважати період після 19 серпня часом збору врожаю. Зазвичай в цей час люди готуються зустрічати осінь. Також 19 серпня, в день Яблучного Спасу прийнято робити випічку з яблук або запікати їх. Особливих заборон в цей день немає, все ж ось кілька рекомендацій, чого робити не варто.

Читайте Знай в Google News!

Чого не можна робити в Яблучний спас:

Яблучний Спас припадає на строгий Успенський піст, тому потрібно дотримуватися заборон на деяку їжу.

У день Преображення Господнього не можна сваритися, лаятися або бажати кому або зла. Вважається що неприємності, які побажаєш в цей день, повернуться до тебе сторицею.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Церква, фото: kaprizylka.ru
Церква, фото: kaprizylka.ru

Також до початку Другого Спаса не можна їсти яблука. Вважається, що якщо людина з'їла яблуко до яблучного спаса і у нього є померлі родичі, то на тому світі в це велике свято все померлі будуть пригощатися плодами нового врожаю, а його нещасні покійні рідні їх не скуштують.

Особливо цю заборону дотримувалися матері, у яких померли діти, уявляючи, що через їх нестримання дитина на небесах буде обділений і не отримає свого яблучка. Також вважається, якщо жінка скуштувала яблука, то вона прийняла на себе гріх праматері Єви.

Не можна вбивати комах, в тому числі мух. Якщо вона сіла два рази на руку - це хороший знак. Тоді ваші бажання обов'язково збудуться.

Не можна залишати зерновий урожай після Яблучного спаса - пропаде. 19 серпня заборонено працювати по дому, можна тільки готувати або займатися садом-городом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, найкращі листівки з Яблучним Спасом.

Як повідомляв Знай.uа, найкраща проза з Яблучним Спасом: красиві привітання.

Знай.uа писав, Преображення 2020: найкращі привітання у віршах.