Фізичні вправи-важлива частина життя здорової людини. Кожен вибирає спорт собі до душі, проте в самостійних заняттях і навіть схудненні може допомогти звичайна сходи. Важливо лише знати кілька правил, які допоможуть досягти бажаного результату.

Читайте Знай в Google News!

Вправи на сходах теж вимагають попередньої розминки, щоб ретельно розігріти всі м'язи і суглоби, зокрема, колінні, які в основному і будуть задіяні.

Новачкам варто займатися не більше 10-20 хвилин, поступово збільшуючи навантаження. При цьому важливо орієнтуватися на власні відчуття. Спробуйте почати підйом на 3 поверхи, збільшуючи кількість прольотів.

Якщо підніматися без зупинки важко, можна використовувати інтервальний метод – чергувати 30 секунд підйому і 30 секунд відпочинку.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Важливо не поспішати і не бігти по сходах. Зростає ризик отримати травму. Якщо ви піднялися на верхній поверх, то і вниз варто йти пішки, так теж витрачаються калорії.

Після двох-трьох місяців тренувань можна ускладнити завдання і використовувати обважнювачі – наприклад, рюкзак з речами, пляшки з водою або гантелі.

Існують деякі правило підйомів по сходах, якщо ваша мета-тренування, а не просто прогулянка. Важливо починати тренування з розминки. Вона розігріє ваше тіло і скоротить ризик можливих травм.

Навантаження повинна бути рівномірний. Корпус тримайте прямий і не завалюйтеся на перила, а також намагайтеся різко не зупинятися і уникати довгих перепочинків в прольотах.

Важливо стежити за диханням. Не розмовляйте під час фізичних вправ і намагайтеся дихати через ніс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, названий "ідеальний вік" для схуднення.

Як повідомляв Знай. ua, Адель зізналася, яка книга допомогла їй схуднути на 45 кілограм.

Також Знай. ua писав, що Аніта Луценко розвіяла Стародавній міф про схуднення.