Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству інфраструктури перезавантажити Укртрансбезпеку і встановити 50-80 комплексів автоматичного вагового контролю.

Читайте Знай в Google News!

Про це глава держави заявив під час робочого візиту в Запорізьку область, передає прес-служба Офісу президента.

"Ми знаємо про велику проблему – ми будуємо, а "товариші" з Укртрансбезпеки – не всі, але в цілому – вони руйнують. Через те, що не контролюють перевантажені перевезення, особливо зараз, у період сільськогосподарських робіт. І ці вантажівки розбивають нові, сучасні дороги, які зараз ремонтують", - пояснив Зеленський.

Через відсутність довіри до Укртрансбезпеки було прийнято тимчасове рішення про залучення до габаритно-вагового контролю на дорогах представників СБУ та Нацполіції.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зеленський у Запорізькій області, фото president.gov.ua
Зеленський у Запорізькій області, фото president.gov.ua

"Поставлено завдання Міністерству інфраструктури перезавантажити Укртрансбезпеку. Мені здається, тут реформа дуже проста: щойно людський фактор піде з дороги – все з дорогами буде добре. Тому поставлене завдання впровадити автоматичну систему перевірки та фіксації вантажів. Вона буде – шість "пілотів" ми вже зробили біля Києва", - зазначив президент.

В цілому, за словами Зеленського, планується закупити і встановити 50-80 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю.

"Я думаю, що тільки тоді це буде реформа. Коли Укртрансбезпека, і поліція, і Служба безпеки, які зараз допомагають, підуть з дороги й не будуть цим займатися", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський прилетів до Запоріжжя з ревізією "будівництва" Буряка.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський доручив Кабміну підтримку сфери туризму і культури в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що мер Запоріжжя Буряк "образився" на Зеленського: "Де наші гроші?"