Депутат облради Сум від "Батьківщини" Віктор Лисенко для свого фото використав "тіло" Петра Порошенка.

Схоже, що Яблуневий Спас 2020 для п'ятого президента України видався нещасливим. Спочатку у Петра Порошенка знову відібрали картини, вчергове їх арештувавши. А потім його теперішні колеги зазіхнули і на тіло, яке використали у своїх цілях.

У середу, 19 серпня, в мережі стався фотошоп-казус: депутат облради Сум від ВО "Батьківщина" Віктор Лисенко перегдягнувся у "тіло" п'ятого президента України Петра Порошенка, щоб зробити вдалі фото.

Практично ідентичні фото, за винятком обличчя і невеликої, але значимої деталі, помітили користувачі Facebook.

Лисенко Микола Петрович з міста Суми, вже кілька років носить свою голову на тілі Петра Олексійовича", - написав Ігор Соловей.

На фото дійсно видно, що і у Порошенка, і у сумського депутата Лисенка ідентичні костюми в смужку, білі сорочки і фіолетові краватки.

Якщо добре придивитися, то на лацкані піджака у обох однакові заломи, як і на сорочці.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Єдина відмінність - на костюмі у Лисенка немає значка з тризубом, як у Порошенка. Втім його дуже просто прибрати за допомогою фоторедактора.

Зокрема, сервіси FotoForensics і Forensically чітко вказують, що фото було відредаговане. Білим кольором відображаються області редагування:

До слова, ця фотографія Порошенка є офіційною і використовується в тому числі для ілюстрації сторінки "Вибори Президента України 2014" в Wikipedia.

Цікаво, що якщо в пошуку Google відкрити фото Віктора Лисенка, то система видає фотографії Петра Порошенка.

У той же час депутат Сумської обласної ради Віктор Лисенко використав це фото у своїй передвиборчій кампанії, що чітко видно на знімку його агітаційного намету:

Це ж фото Лисенка з "тілом" Порошенка оприлюднено на сайті Сумської обласної ради: