Куяльницький лиман, який знаходиться в трьох кілометрах від узбережжя Одеської затоки Чорного моря і в 8 км від центру Одеси, замість звичайного і звичного блакитно-зеленого кольору води, виявився яскраво-рожевим.

Читайте Знай в Google News!

Еколог Сергій Гуцалюк пояснив, що це відбувається через рівень води, концентрацію солі в Лимані та температурний режим. "Коли це все збігається, то мікроорганізми, присутні в Лимані, отримують цей пігмент - у них виробляється і колір рожевий", — повідомляє він. На берегах зараз можна помітити сіль, яка утворюється від різкого випаровування вологи.

Куяльницький лиман, скріншот: Youtube
Куяльницький лиман, скріншот: Youtube

Ситуація з обмілінням і цвітом лиману буде виправлена найближчими дощами. Повноводним Куяльницький лиман стане, коли буде відкритий шлюз з моря і вода потече у водойми, тобто ближче до зими.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Однак відомо, що зараз стан лиману викликає деякі побоювання, так як може статися обміління лиману через надмірне вживання води річок для іригації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, кладовище затонулих кораблів на українському курорті: з товщі води здалися величезні судна. На кадрах видно судна, які повністю поглинуло Азовське море. Йдеться про кладовище кораблів у Бердянську.

Як повідомляв "Знай.ua", "Вродила нівроку": вражаючу плантацію конопель виявили у момент збору врожаю.

Знай.ua писав, що до Києва везуть кавуни за привабливою ціною – дешевше вже не буде. Стало відомо, що вартість херсонських кавунів знизилася майже в два рази після того, як з Херсона до Києва відправили баржу з баштанними – з 2,5-5 грн/кг до 1,5-3,5 грн/кг в оптовій закупівлі.