Психолог і сексолог, а також співведуча реаліті-шоу "Екси" на Новому каналі, пояснила правильну методику, як пояснив дитині про його тіло належить лише йому. За її словами, розмови з дитиною про те, що до частин тіла, прикритим білизною, можуть торкатися лише батьки або лікарі, в присутності дітей, необхідно починати з двох років. Цей вік дозволяє усвідомлювати межі власного і чужого тіла.

Наталія Єжова повідомила, що в англійській мові для подібних випадків є 5 правил "трусиків". Перше з них "Privates are private", яке свідчить про неможливість торкань інтимних частин тіла ким-небудь, крім батьків і лікарів в особливих випадках. Друге "Always remember your body belongs to you" - тіло дитини виключно його самого і право на дії з ним теж належать тільки йому.

Наталія Єжова, фото: Новий Канал
Наталія Єжова, фото: Новий Канал

"No means no" означає, що у дитини є право на свої кордони і на те, щоб відмовити кому-небудь в тісному контакті. Четверте правило "Talk about secrets that upset you" зачіпає хороші і погані секрети, і що останніми — необхідно ділитися.

Про таких двох типах секретів можна розповісти так. Перший-сюрприз до Дня народження, який в підсумку принесе радість і свято, його необхідно зберігати. Другий-той, що приносить будь-якої дискомфорт і ранить. Цим секретом потрібно поділитися з ким-небудь з дорослих.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

П'яте і останнє правило "Speak up, someone can help" має побудувати довіру між батьками та їхніми дітьми, так як необхідно встановити список людей, яким діти зможуть довіряти, і запевнити свою дитину в тому, що за погані секрети лайки не буде.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Меркель і Макрон заявілі про підтримку Навального: готові надати притулок і захист.

Як повідомляв " Знай.ІА", за багаття каратимуть великим штрафом - на Київщині через загрози лісових пожеж ввели спеціальні вимоги.

Знай.ІА писав, що зірка Pussy Riot допоможе вивезти Навального з Росії: Німеччина посилає Нічний літак.