19 серпня 2020 р.на 102-му році пішов з життя легендарний академік і президент Національної академії наук України Борис Євгенович Патон.

Президент Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною Оленою взяли участь у церемонії прощання з професором Борисом Патоном. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Прощання з видатним вченим пройшло в суботу, 22 серпня, в Клубі Кабінету Міністрів, який знаходиться в Києві. Президент з дружиною поклали квіти біля труни померлого і поспілкувалися з його сім'єю, висловивши свої співчуття.

Прощання з Патоном, фото: прес-служба президента
Прощання з Патоном, фото: прес-служба президента

Володимир Зеленський повідомив, що Борис Євгенович Патон став легендою України. Масштаб цієї людини важко описати. "Радий, що мені випав шанс познайомитися з Борисом Євгеновичем. Вічна йому пам'ять і щирі співчуття рідним і близьким", - заявив президент.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім Зеленських, у церемонії прощання взяв участь керівник офісу Президента Андрій Єрмак. Борис Євгенович буде похований на Байковому кладовищі в Києві.

Радянський і український вчений в галузі металургії і технології металів першим удостоївся звання Героя України в листопаді 1998 року. З 1962 року очолював Українську Академію наук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не була " позбавленою смаку селяною — - дружина Хрущова змогла підкорити навіть Кеннеді.

Як повідомляв " Знай.ІА", "останній з могикан Карпатського хутора" - на Тернопільщині відшукали щасливого відлюдника.

Знай.ІА писав, як друг не виконав передсмертного бажання Кафки і прославив письменника на весь світ.