Президент України Володимир Зеленський вважає, що швидке підвищення мінімальної зарплати є небезпечним для української економіки. Однак глава держави націлений разом з урядом і НБУ все ж підвищити "мінімалку" принаймні до 6,5 тисяч гривень.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу Україна.

Зеленський, скріншот: Youtube
Зеленський, скріншот: Youtube

"Я вважаю, що це дуже важливо. Це ж не просто обіцянки. Мінімальна заробітна плата – до неї прив'язані будь-які зарплати в нашій країні. 5 тис. грн – це перше збільшення. Ми точно знаємо, що ми можемо збільшити до 6,5 тис. грн. Небезпечно це робити в короткі терміни. Це дійсно дуже небезпечно. І в бюджеті немає таких грошей. Але це небезпечно з точки зору якихось інфляційних процесів. Але ми впевнені, і уряд, і Нацбанк – це спільна позиція: 6 тис. грн ми збираємося запровадити з початку 2021 року, 5 тис. грн – зараз, із 1 вересня, і потім, у середині 2021 року, буде 6,5 тис. грн", – пояснив президент.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Не так давно Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про підвищення з 1 вересня мінімальної зарплати з 4723 гривень до 5000 гривень. Розглянути його мають вже 25 серпня на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Гройсман відреагував на призначення Христі Фріланд міністром фінансів Канади: "Є справжнім другом"

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили.

Також Знай.ua писав, що, Зеленський "зморив" Мендель своїм туром по Україні, прес-секретар в шоці — " Не перестаю..."