23 серпня відбулося церемоніальне підняття прапора України, присвячене якраз таки Дню Державного Прапора та Дню Незалежності. Пройшла дія на площі Конституації, яка знаходиться перед Верховною Радою. Про це заявив Укрінформ.

Читайте Знай в Google News!

В урочистості взяли участь Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівництво парламенту, народні депутати, голови парламентських комітетів, члени Кабміну, а також Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Разумков заявив, що для України гімн, герб і державний прапор є найбільш символами, що дозволяють рухатися вперед і символізувати державність.

"Саме сьогодні ми святкуємо День Державного Прапора України. Цей прапор завжди нагадував нам, що Україна — мирна держава. Його дві смуги символізували дві головні речі для будь — якого народу: синє мирне небо і родючі землі», - заявив на церемонії Разумков.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Церемоніальне підняття прапора, фото: Укрінформ
Церемоніальне підняття прапора, фото: Укрінформ

За словами Голови Верховної Ради, українські захисники захищають на фронті територіальну цілісність і незалежність саме з прапором, саме він є символом захисту нашої держави на сьогоднішній день.

"Я впевнений, що ми мужньо пройдемо всі виклики, які стоять і ще стоятимуть перед нами, і зможемо зробити все, щоб наш жовто-блакитний прапор знову символізував мир, досягнення, добробут в нашій успішній і процвітаючій країні", — сказав Дмитро Разумков.

Однак, щоб цього досягти, всім необхідно об'єднатися заради однієї єдиної мети-процвітання України. І тоді в українців буде можливість святкувати мир на всій території країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, день Прапора України: дата і цікаві факти про свято.

Як повідомляв "Знай.ua", привітання з Днем Прапора України 2020: кращі листівки.

Знай.ua писав, що Юлія Тимошенко підчепила Китайський вірус - ЗМІ