Блогер Юрій Конончук на своїй сторінці в Facebook опублікував подробиці чергового скандалу, пов'язаного з українською мовою. Цього разу в скандал потрапив Київський бар"Хвильовий". "Хвильовий, це що таке?", поставив питання блогер? Конончук задався питанням, як таке можливо, що на сьомому році війни з Російською Федерацією персонал закладу не те що не спілкується, а навіть не відповідає клієнтам українською мовою, "тому що нє зручна".

Хвильовий, це що, бляха, таке?!? Навчіть персонал розмовляти в Україні українською мовою. Хоча би відповідати на...

Geplaatst door Yurii Kononchuk op Woensdag 26 augustus 2020

Конончук розповів неприємну історію про те, як дівчина радилася з барменом, який напій їй вибрати. І говорила з барменом українською мовою, і сподівалася отримати відповіді українською. Однак бармен відповів, що йому "незручно" спілкуватися з дівчиною українською мовою. Цікаво, що інцидент стався на День Незалежності, 24 серпня. І коли дівчина звернула на це увагу, бармен відповів:"Для мене День Незалежності про незалежність, а не про поговорити".

Після цього дівчина звернулася в директ в IG, проте адміністрація також не захотіла нічим допомогти. "Ми нікого не змушуємо спілкуватися українською мовою", відповіли їй представники закладу. “Якщо я приходжу в бар і мене бармен дискримінує за мовною ознакою, то хіба в цьому нема вини бармена? Для чого нам в Україні «какая разніца?"заклади?", резюмував Юрій Конончук.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українець натрапив в АТБ на пліснявий кокон моху: це ще й називають " огірками".

Як повідомляв Знай.иа, у Києві бабка з мітлою оголосила війну 5G.

Знай.иа писав, українець у відомому супермаркеті натрапив на "яйця динозаврів", апетит випарувався.