Українцям пояснили особливості використання нерозподілених і незатребуваних земельних часток (паїв). Пояснення опублікували у своєму Facebook PRAVOKATOR правовий клуб Львів.

Читайте Знай в Google News!

"Статус незатребуваних паїв та нерозподілених земельних ділянок у законодавстві чітко не визначено. Зазначені землі, здавалося б, є приватною власністю, але оскільки конкретного власника вони не мали і досі не мають, то розпоряджаються ними зазвичай органи місцевого самоврядування", - сказано в повідомленні.

Важливим моментом є те, що до 1 січня 2025 року всі власники незатребуваної земельної ділянки (паю) або їх прямі спадкоємці повинні оформити право власності на земельну ділянку, в іншому випадку вони вважаються такими, що відмовилися від отримання земельної ділянки.

Протягом 7 років з дня державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку, сформовану з незатребуваних земельних часток (паїв) забороняється передача її у приватну власність (крім передачі її власнику незатребуваної земельної частки (паю) або її спадкоємець.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Geplaatst door PRAVOKATOR правовий клуб Львів op Donderdag 27 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців обкладуть податком на землю, хто і скільки платитиме.

Як повідомляв Знай. ua, під носом у тернополян виросла свиноферма, дикий сморід і верески, село повстало.

Також Знай. ua писав, що в Україні спіймали на гарячому тисячі корупціонерів, в топах копи.