Перевищення швидкості до 20 кілометрів на годину з 2021 року в Естонії матиме два варіанти розвитку ситуації. У водіїв буде вибір між 45-хвилинною заспокійливою зупинкою або оплатою штрафу за недотримання правил дорожнього руху.

Читайте Знай в Google News!

Подібний "відпочинок" можна буде здійснити на спеціально виділеному майданчику або на узбіччі. При виборі заспокійливої зупинки грошовий штраф оплачувати не потрібно буде. Зараз за подібне порушення естонцям виписується штраф з розрахунку 3 євро за кожен кілометр понад встановлену швидкість руху.

45-хвилинний відпочинок знаходився на стадії експерименту ще з осені 2019 року. Зрештою уряд підтримав відповідну пропозицію, дія якої набуде чинності з 1 грудня нинішнього року.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нова метод повинен знизити число загиблих і постраждалих в дорожньо-транспортних пригодах, що за останні роки практично не знизилося. Традиційне патрулювання, профілактичні роботи, поліпшення доріг і технічного стану автомобілів не приносять очікуваного результату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, офіційний канал Путіна зганьбився на широкому інтимному коридорі: "При Сталіні за таке розстріляли б"

Як повідомляв "Знай.ua", Меган Маркл і принц Гаррі подарували шматочок душі бідним районам "місту ангелів": добро — існує. Їх малюкові Арчі ще рано думати про школу, а його батьки допомагають іншим дітям підготуватися до нового навчального року.

Знай.ua писав, 23-річна дівчина закрила очі на вік, побудувала стосунки зі старим і народила від нього дитину.