Міністерство соціальної політики запропонувало нову ініціативу, яка допоможе підвищити якість життя пенсіонерів. Зокрема, чиновники розглядають можливість введення обов'язкової доплати для пенсіонерів, які досягли віку 75 і 80 років. Дана ініціатива може вступити в законну силу вже з 1 березня 2020 року.

Повідомляється, що пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, будуть виробляти доплату в розмірі 500 гривень. Доплату зможуть отримати особи пенсійного віку за умови, що їх пенсія менша за розмір середньої заробітної плати. Однак навіть якщо з урахуванням доплати розмір пенсії буде менше 2600 гривень, пенсіонери можуть отримати додаткову надбавку.

Пенсіонерка, скріншот відео
Пенсіонерка, скріншот відео

З 1 червня може бути впроваджена надбавка до пенсії для пенсіонерів, старше 75 років. Її розмір становитиме 400 гривень. На даний момент розробка законопроекту вже завершена і він спрямований на узгодження профспілок. Якщо цей етап буде успішно пройдено, документ направлять до Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко намагається перетягнути до себе спортсменів: загрози, вимоги та ідеологічні бесіди.

Як повідомляв " Знай.ua", Карантинна школа з 1 вересня: нові правила МОЗ і що "приховують" від батьків.

Знай.ua писав, догляд, хоспіс та адаптація: Мінсоцполітики озвучило головні послуги для пенсіонерів.