Початок вересня-це не тільки прихід осені, для багатьох це буде початок нового навчального року. До кінця серпня школярі повертаються з канікул. З літніх таборів і дач, або від своїх бабусь в селі, і сім'ї починають готуватися до нового навчального року. Найактивнішими учнями навіть готується Презентація на тему»День Знань".

1 вересня-це, безсумнівно, одне з найбільш яскравих подій в житті будь-якої дитини і часто спогади про цей день викликають в душі приємні почуття.

Коли відзначається День Знань?

День знань (1 вересня) - це практично всесвітній святковий день для всіх учнів. Україна також у цей день, традиційно розпочинає навчальний рік.

День Знань
День Знань, скрін-YouTube

У нашій країні дуже заохочується освіта. Рівень грамотності в Україні становить 99,7%. У більшості є вища освіта, у деяких навіть два. У нас часто говорять»Знання — сила". Тому День знань-особливе свято для українців.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У всіх країнах СНД (Співдружності Незалежних Держав) в цей день починається новий навчальний рік. Кожен учень, від першокласника до майбутнього випускника коледжу та університету, повертається в стіни навчального закладу.

Як офіційно з'явився День знань: Історія виникнення свята

День Знань зародився в Радянському Союзі, де його заснували Указом Президії Верховної Ради СРСР від 15 червня 1984 року. З тих пір свято щороку відзначається 1 вересня.

Крім того, в радянську епоху перший урок в перший день осені називали уроком «міра». Діти дізнавалися про Другу світову війну (1 вересня 1939 р. – 2 вересня 1945 р.) та про розміри втрат для Радянського Союзу. Вчителі розповідали їм про те, що СРСР був миролюбною державою (що, звичайно, було радянською пропагандою), і про те, що кожен повинен бути патріотом своєї Батьківщини. До речі, в 1984 році в Радянському Союзі День знань став офіційним святом. Верховна Рада СРСР офіційно оголосила 1-е вересня Днем знань.

День Знань
День Знань, скрін-YouTube

Після розпаду Радянського Союзу пострадянські країни 1 вересня продовжили відзначати День Знань. Це як і раніше святковий день в Україні.

У деяких школах СНД досі є дрес-код: білий верх, чорний низ.

День Знань
День Знань: Facebook

Через імміграцію колишніх радянських сімей в різні країни світу, День знань став визнаватися у всьому світі.

Традиції та цікаві факти про свято

Як і всі свята, Міжнародний День знань теж має свої традиції.

День Знань
День Знань, скрін-YouTube

Це дуже цікавий час для багатьох дітей та їхніх батьків. У кожній школі церемонія проходить у шкільному дворі. Люди дарують квіти вчителям і вимовляють красиві промови.

День Знань
День Знань: Facebook

Квіти і стрічки є невід'ємною частиною торжества. Букети традиційно дарують вчителям, а білі стрічки або носять на одязі, або вшивають у волосся школярок різного віку.

В кінці церемонії дівчинку з першого класу садять на плечі хлопчика старшого класу (у віці 17-18 років). Потім цій маленькій дівчинці дають дзвіночок, в який вона голосно дзвонить, коли її несуть повз натовп глядачів. Дзвінком в цей дзвін офіційно починається новий навчальний рік.

День Знань
День Знань: Facebook

День Знань
День Знань: Facebook

Отже, перший дзвоник 1 вересня символізує початок нового навчального року для першокласників і всіх, хто вступає в новий навчальний рік.

Вітальні та надихаючі промови вимовляють директори шкіл, а іноді і члени місцевої адміністрації. Для провідних політиків, у тому числі президента і прем'єр-міністра України, стало традицією брати участь у зборах нових семестрів у найпрестижніших школах країни.

Ранок 1 вересня — особливий час для всіх. Для когось це перший день у школі, для когось перший день останнього навчального року. А для когось це найгірший день у році, адже закінчилися літні канікули, закінчилося веселощі, і доведеться повернутися до суворого розкладу і домашніх завдань.

Як би хто не ставився до цього дня, 1 вересня всі приходять в школу.

Після того, як учні зібралися і були представлені вчителям, в більшості шкіл проводяться відкриті уроки для гостей і батьків. У цей день багато шкіл дають перший відкритий урок. Далі учнів інформують про навчальну програму на майбутній рік.

День Знань
День Знань, скрін-YouTube

День Знань
День Знань: Facebook

1 вересня — неповний шкільний день, і діти можуть повернутися додому після закінчення святкування.

Увечері школярі зазвичай відзначають День знань вже разом з друзями.

На наступний день починається серйозна Шкільна рутина, і батьки повертаються в школу тільки на батьківські збори.