Згідно з оцінками Мінсоцполітики, вже в 2027 році приблизно 45% українців у віці 60 років не отримають вчасно пенсійну виплату. Причиною стане брак стажу. Фахівці ПФУ стверджують, що існує два способи доповнити стаж.

Читайте Знай в Google News!

У разі, коли людина ще не досягла пенсійного віку, не працює офіційно, але розуміє, що стажу їй не вистачить, вона може добровільно укласти угоду про сплату єдиного соціального внеску.

" у такому випадку в податковій службі за місцем реєстрації можна укласти добровільну угоду про сплату єдиного соціального внеску з мінімальної зарплати. На даний момент це 1039 грн на місяць. Розмір мінімальної пенсії при цьому становить 1712 грн. Тобто ви зараз заплатите тисячу, а потім отримаєте 1,7 тисячі", – розповіли в ПФУ.

Так, стаж купується по одному місяцю і при цьому не можна докупити більше, ніж вам залишилося до виходу на пенсію. Другий варіант купити стаж, коли вам вже виповнилося 60 років – сплатити розмір ЄСВ в подвійному розмірі і купити кілька років стажу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Сума сплаченого єдиного внеску не може бути меншою двох мінімальних. При цьому громадяни самостійно визначають період, за який можуть укласти договір про добровільну участь. Якщо ви 8 років тому не працювали два роки, можете доплатити за ті роки", – розповідають в ПФУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні з 1 вересня зросте пенсія: кому нарахують підвищені суми.

Як повідомляв Знай. ua, уряд Зеленського введе нові штрафи, хворих українців каратимуть гривнею.

Також Знай. ua писав, що українців чекає доплата до пенсії, в уряді роз'яснили, кому "танцювати".