З 1 вересня в школах поновлюється навчання учнів. Поки що режим онлайн вводити не планують. Однак функціонувати навчальний заклад буде за новими правилами, школярам будуть міряти температуру, а всі приміщення зобов'язані будуть мати антисептик.

Читайте Знай в Google News!

У багатьох школах організували додаткові входи, всюди встановлені антисептики і мило для миття рук.

У середній школі Києва №309 заради безпеки учнів готові пожертвувати часом уроку. Як розповіла директор Ольга Тимошенко, потоки учнів зможуть розділити.

"У школі 1680 дітей. Є десять входів, тобто вийде розвести потоки учнів. Щоранку вчителі будуть дізнаватися про самопочуття хлопців, нагадувати про необхідність мити руки. У кожному класі є умивальник, підведена гаряча вода, закуплені мило і рушники. Але 30 осіб одночасно руки не вимиють, тому початок уроку може затриматися. На жаль, провітрювати всі класи не вийде: вікна старі, у багатьох не працюють ручки. Важко буде і в їдальні-нам рекомендували розсадити по чотири людини за столом, але це непросто, адже школа переповнена", – резюмує Керівник.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Міністерстві освіти і науки зазначили, щоб уникнути зростання захворюваності, 1 вересня ніяких лінійок не буде. Однак адміністраціям шкіл дозволили придумати щось особливе в цей день для того, щоб у дітей було свято.

"Дистанційне навчання очікує тільки ті школи, які знаходяться в "червоній" зоні. Для інших міністерство розробило план навчання за гнучким графіком. Уроки, які не прив'язані до аудиторії, можуть проводитися на свіжому повітрі – - подібні зони з'являються в багатьох школах. Якщо раніше учні займалися за системою переходу з класу в клас, то тепер це не рекомендується, за винятком певних уроків, наприклад, інформатики", - додали в Міносвіти.

На карантин можуть закрити ті школи, які знаходяться в "червоній" зоні. Решта ж навчальних закладів працюватимуть за гнучким графіком. Крім того, у багатьох школах намагаються організувати зони на свіжому повітрі для уроків, які не прив'язані до аудиторій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у дитячий сад доведеться ходити по-новому-під заборону потрапили навіть килими та іграшки.

Як повідомляв Знай. ua, Ніцой дякували за виховання молодих вояк, як раптом прокричали.

Також Знай. ua писав, що люта "яжемать" накинулася на перукаря через зачіску до 1 вересня.