В Україні поширюється новий, доволі "вишуканий" спосіб шахрайства — людям пропонують за винагороду взяти участь у тестуванні нібито додатку OLX для смартфонів, але насправді зловмисники отримають повний контроль до телефону користувача і навіть його банківських рахунків.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання РБК з посиланням на IT-спеціаліста Станіслава Кірєєва.

Шахраї представляють себе як співробітників OLX і надсилають повідомлення, в якому пропонують людині взяти участь в бета-тестуванні додатка OLX для iOS або Android. За участь у проєкті пропонують аж 500 гривень.

Кіберзлочинці просять встановити додаток для тестування з надісланого файлу, але перед цим необхідно було видалити з телефону даний мобільний додаток OLX.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Через злочинну схему чином довірливі люди можуть позбутися всіх своїх грошей з платіжної карти. Адже шкідливе ПО, яке підсунули шахраї, передасть їм всю необхідну для цього інформацію.

Шахраї писали з анонімного акаунту, який назвали OLX Support. Такий може зробити хто завгодно — для його реєстрації не потрібні жодні дозволи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві ціни на квартири з'їхали з глузду, по кишені хіба що Рокфеллеру: як знайти дешеве житло.

Як повідомляв портал Знай.ua, Українці виявили нову схему шахрайства на OLX, працює ціла команда: "Вам платіж, підтверджуєте?"

Також Знай.ua писав, Не спокушайтеся на низьку ціну: як "розводять" в інтернеті довірливих українців.