Кабінет міністрів дозволив відключати газ українцям, які мають заборгованості. Відповідні зміни до "Положення про покладання спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу" прийняли в середині серпня. Якщо раніше компанії були зобов'язані постачати газ всім побутовому споживачам і релігійним організаціям на своїй ліцензійній території, то зараз цю умову виключили.

Читайте Знай в Google News!

Однак відключення газу може відбутися не тільки через борги, але і через банкрутство постачальника або відмови продовження договору з постачальником після закінчення його терміну дії. Для того, щоб отримати газ в свій будинок, потрібно вибрати нову компанію і укласти з нею договір.

" якщо поставка природного газу була обмежена через борги, то відновлення поставок може бути тільки після подачі попереднім постачальником повідомлення на операторів газорозподільних мереж про погашення заборгованості, - повідомляє CEO незалежного провайдера газу та електроенергії ETG.UA Володимир Шведкий. - При цьому споживач зобов'язаний надати новий договір з постачальником природного газу, щоб його знову підключили до мережі".

Також фахівець пояснив, чи можуть відключити газ за невелику заборгованість.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

" в умовах конкуренції я не думаю, що збутові компанії будуть зацікавлені у втраті клієнтського портфеля, а тому розривати достроково договори при наявності невеликої заборгованості з їх боку нелогічно. Хоча, аналізуючи ринок поставок газу, ми бачимо, що далеко не кожен постачальник вибирає стратегію клієнтоорієнтованого бізнесу і тому, з боку деяких збутових компаній-монополістів можна очікувати завищені вимоги щодо погашення навіть незначних заборгованостей".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці отримають "золоті" платіжки за газ восени.

Як повідомляв Знай. ua, українці отримають "золоті" платіжки за газ - пів зарплати одним махом.

Також Знай. ua писав, що у Львові "секретар" Ісуса роздавав перехожим гроші.