Оскільки в Україні з 1 вересня 2020 року зростає до 5000 гривень мінімальна зарплата, то дещо зросте й мінімальна пенсія для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають необхідний страховий стаж.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив Пенсійний фонд України у публікації на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України № 822-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, який Верховна Рада України ухвалила на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року, згідно з яким з 1 вересня збільшено мінімальну заробітну плату з 4723 до 5000 гривень.

Така зміна є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пенсіонери, фото rambler
Пенсіонери, фото rambler

Таким чином, мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зростає з 1889,20 грн (4723 грн х 40 %) до 2000 грн (5000 грн х 40 %).

Усього перераховано пенсії буде близько 1,6 мільйона осіб.

Пенсію у нових розмірах пенсіонери почнуть отримувати з вересня 2020 року.

Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше


Нагадаємо, раніше, в Україні з 1 липня збільшать пенсії і соцвиплати — хто потрапив в число щасливчиків

Як повідомляв Знай.ua, що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Також Знай.ua писав, що українцям підвищать мінімальну зарплату.