Прийшла осінь і українські школярі повинні повернутися до навчання. Проте окрім звичних приладь їм знадобляться медичні захисні маски. Українські журналісти підрахували, що одному учневі на перший семестр знадобиться мінімум 154 одноразових масок, при використанні двох масок під час уроків.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Школи під час карантину, скріншот з відео
Школи під час карантину, скріншот з відео

За інформацією медиків, для учнів 5-11 класів рекомендується використовувати захисні маски або респіратори під час навчання. Згідно з рекомендаціями лікарів, міняти захисну маску потрібно раз на 3 години, а значить, школяреві потрібно мінімум 2 маски на день.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Якщо брати за основу те, що перший семестр триватиме з 1 вересня до 24 грудня 2020 року, то за винятком вихідних днів, осінніх канікул та державних свят — школярі навчатимуться 77 днів. Після цього вони йдуть на зимові канікули з 25 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року.

Карантин у школах
Карантин у школах / Фото з відкритих джерел

При використанні 2 масок в день, учневі тільки на уроки потрібно 154 маски. Зараз ціни на захисні маски коливаються від 4 грн 50 коп. до 9 грн 50 коп. за одиницю. При купівлі масок за найнижчими цінами - для навчання протягом одного семестру потрібно витратити 693 грн.

У той же час, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, учневі потрібна тільки одна маска на день. Тоді на 77 навчальних днів школяреві потрібно 77 масок. При вартості в 4 грн 50 коп. вони обійдуться в 346 грн 50 коп.

У Міністерстві освіти і науки розповіли, що у всіх школах щоб уникнути зростання захворюваності 1 вересня лінійок не буде. Разом з тим у адміністрації навчального закладу є можливість придумати щось особливе в цей день, щоб у дітей було свято.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, нове карантинне зонування в Україні: які регіони потрапили в "червону" зону з найжорсткішими обмеженнями.

Як повідомляв Знай.uа, у дитячий сад доведеться ходити по-новому - під заборону потрапили навіть килими та іграшки.

Знай.uа писав, міністр Степанов порахував, скільки масок треба школярам: сім'ям доведеться економити.