В Україні провели перерахунок пенсій для 1,6 млн осіб. Це пов'язано зі зростанням мінімальної заплати з 1 вересня до 5000 гривень. Так, підвищення отримають непрацюючі 65-річні пенсіонери з великим стажем.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє прес-служба ПФУ. Така зміна є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років і які мають страховий стаж 35 років чоловіки і 30 років жінки.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Таким чином, мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зросте з 1889,20 грн (4723 грн х 40%) до 2000 грн (5000 грн х 40%).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як зазначили в ПФУ, пенсію в нових розмірах пенсіонери почнуть отримувати з Вересня 2020 року.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

"Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нова мінімалка, закони для бізнесу і "червона зона" в школах - що ще принет 1 вересня українцям.

Як повідомляв Знай.uа, вихідні дні та свята у вересні 2020 року в Україні.

Знай.uа писав, у Харкові чорт за кермом зніс пенсіонерку на переході, очевидці посивіли: "навіть не пригальмував!".