Після офіційного старту четвертої сесії Верховної Ради ІХ скликання та кількох годин першого у вересні пленарного засідання в кулуарах Парламенту відбувся брифінг Дмитра Разумкова. Голова Верховної Ради повідомив про ймовірність впровадження додаткових карантинних норм в Парламенті та прокоментував гучну критику з боку прем'єр-міністра України 1990 – 1992 рр Вітольда Фокіна. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Нові випадки захворювань та відповідь Фокіну

У зв'язку із поступовим зростанням кількості нардепів, хворих на COVID-19, Голова Парламенту повідомив про ймовірність подальшого розширення карантинних обмежень в будівлі Верховної Ради.

"Поки єдине обмеження, яке є – це доступ до будівлі Верховної Ради. Станом на сьогодні, ми обмежили кількість працівників апарату на одночасне перебування в будівлі, наскільки це можливо. Тому що у нас є випадки захворювання і співробітників апаратів, секретаріатів Верховної Ради. Але поки робити якісь більш жорсткі заходи не плануємо", – відзначив Голова Верховної Ради України.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Резонансне обговорювання у ЗМІ "листа Фокіна" Дмитро Разумков теж прокоментував, наголосивши, що це було звернення у його інтерв'ю. Зокрема, у тій частині, де він говорив про те, якщо Парламент, на його думку, не прийме якихось рішень, то це буде означати, що Верховна Рада України не піклується про мир та безпеку на території держави.

"Я думаю, що Верховна Рада робила, робить і буде доводити, що вона працює в інтересах українського суспільства, держави і прийматиме рішення, виходячи суто з цих позицій. Щодо тих заяв, то вибори треба проводити при найменшій можливості, якщо це можна зробити, і на всій території країни. Але, якщо це не можна зробити, якщо це буде не за українським Законодавством і це буде не волевиявлення, а призначення, то це не вибори. Тоді це, навряд чи, можливо", – наголосив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков - фото Знай.ua
Дмитро Разумков - фото Знай.ua

А що ж стосується одного з головних питань, що постануть перед нардепами впродовж цієї сесії – затвердження бюджету країни, то, за словами Дмитра Разумкова, Уряд має подати відповідний проект на розгляд Верховної Ради до 15 вересня. Після цього відбудеться його розгляд на рівні профільних комітетів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.