Уперше за 12 років після реставрації церемоніальну резиденцію українських президентів Маріїнський палац відкриють для широкого загалу. Відтепер відвідати палац можна буде у п’ятницю, суботу та неділю, з 10:00 до 17:00.

З ініціативи першої леді Олени Зеленської у Маріїнському палаці проводитимуть ще й безкоштовні екскурсії для школярів, які відбуватимуться щочетверга.

Перша така екскурсія відбулася напередодні Дня знань, а провела її особисто Олена Зеленська. Перша леді провела дітей залами та кімнатами палацу й розповіла про церемоніальні заходи, протокол зустрічі офіційних делегацій, етикет офіційних обідів, поділилася своїми спогадами та враженнями від зустрічей з лідерами інших держав та їхніми подружжями.

Олена Зеленська показала школярам церемоніальний зал, зал переговорів, експозицію картин, наданих палацу Національною академією образотворчого мистецтва й архітектури України, та колекцією пам’ятних подарунків президентам України.

Про свої особисті враження від роботи гідом перша леді поділилась в Instagram. Олена Зеленська розмістила кілька фото з екскурсії та анонсувала безкоштовні екскурсії Маріїнським палацом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"А я вчора була екскурсоводом. Ну, можливо, не цілим екскурсоводом, а його помічником – допомагала пану Олександру Кучеруку проводити екскурсію Маріїнським палацом для учнів школи № 250, що у Деснянському районі Києва. Його розповідь була про історію палацу, моя – про сучасність: офіційні заходи та прийоми", - написала Олена Зеленська.

Щоправда, перша леді трохи засумнівалась, чи сподобалась її екскурсія школярам, адже в умовах карантину вона відбувалася з дотриманням запобіжних заходів, а під масками важко розгледіти емоції.

"Скажу відверто – мені дуууже сподобалося! Сподіваюсь, і дітям також (під масками важко зрозуміти)", - пожартувала перша леді.

Школярі відповіли Олені Зеленській у відео, зазначивши, що вони пишаються і таким палацом і тим, що екскурсію їм провела перша леді.: