Несправедливо дорогі комунальні послуги в Україні не кожному по кишені. Далеко не всі громадяни можуть собі дозволити оплатити їх повністю, а тому користуються допомогою держави. Вони оформляють субсидії, щоб оплачувати деякі комунальні рахунки за рахунок соціальних виплат.

Читайте Знай в Google News!

Українці іноді зловживають можливістю, вказуючи недостовірні дані, щоб отримувати більше грошей. Якщо зловмисників вдається вивести на чисту воду, вони змушені "повертати борги" державі.

Так, Охтирський міський райсуд Сумської області задовольнив позов управління соціального захисту та зобов'язав місцевого жителя повернути 64,16 тисячі гривень надміру отриманих коштів у вигляді житлової субсидії. Про це свідчить рішення суду від 21 серпня поточного року.

В документі йдеться, ще з вересня 2015 року по квітень 2019 року місцевий мешканець отримував субсидію на сплату комунальних послуг, однак це було незаконному. Справа в тому, що під час подачі документів чоловік вказав недостовірну інформацію про кількість проживаючих мешканців в будинку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Комуналка, фото: 5 канал
Комуналка, фото: 5 канал

Саме через це виникла переплата в суму 64159,98 гривень. Оскільки чоловік у добровільному порядку зазначену суму не повернув, довелося вдатися до інших заходів.

" ... суд дійшов висновку про обґрунтованість вимог позивача про стягнення з відповідача надміру виплачених коштів", – зазначено в судновому рішенні.

Також, в документі вказується, що відповідач не з'явився на судове засідання і не повідомив про причини. Тому суд розглянув справу за відсутності відповідача на підставі наявних у нього доказів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нова мінімалка, закони для бізнесу і "червона зона" в школах - що ще принесе 1 вересня українцям.

Як повідомляв Знай.uа, українців змушують повернути субсидії: хто не отримає знижку і у кого віднімуть останнє.

Знай.uа писав, мінімалку підвищать, але грошей не додасться: як заповітні 5 000 гривень зроблять українців ще біднішими.