Мільйони українських школярів сіли за парти. У Моз розповіли про правила поведінки школярів, батьків і вчителів у навчальному році, щоб не підхопити коронавірус.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я у Facebook.

"МОЗ розробило серію рекомендацій і правил безпечного навчання в освітніх установах", - зазначено в повідомленні.

Правила, фото Моз
Правила, фото Моз

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Для вчителів обов'язкова перевірка температури на вході в будівлю школи і дезінфекція рук. При цьому в "зелених" і "жовтих" регіонах уроки можна проводити без маски з умовою дотримання соціальної дистанції, в "помаранчевих" же областях вчитель зобов'язаний носити спеціальний щиток.

Правила, фото Моз
Правила, фото Моз

Для дітей також розробили окремі правила поведінки в школі. Школярі з п'ятого по 11 клас повинні носити маску, всім рекомендують дотримуватися соціальної дистанції навіть з друзями - для цього в школах є спеціальна розмітка.

Обов'язкова дезінфекція рук перед кожним уроком і уникнення скупчення дітей з інших класів. При цьому під час уроку маску можна зняти, однак при поганому самопочутті необхідно відразу повідомити вчителю.

При виявленні коронавірусу у вчителя або учня слід надіти маску, ізолювати зараженого, повідомити батькам і сімейного лікаря. Також потрібно буде викликати бригаду для проведення тестування і у важких випадках - швидку допомогу.

Важливо:

МОЗ спрощує алгоритм виходу з самоізоляції для людей, які контактували з хворими на COVID-19, — тепер її можна завершити на 14-ий день без проведення ПЛР-тесту, якщо не буде симптомів. Раніше потрібно було обов’язково здати тест.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Києві коронавірус пробрався до школи перед 1 вересня, ні дзвінка, ні першокласників з букетами.

Як повідомляв Знай. ua, батькам школярів дозволили вибирати форму навчання: піти в онлайн або на екстернат.

Також Знай. ua писав, про автобус з охороною, басейн і тенісний корт: в яких школах навчаються діти зірок і скільки це коштує.