Настала осінь, і в перші похмурі дні багатьох людей починають відвідувати екзистенціальні думки. Наприклад про те, що життя має свій кінець. І кожному хочеться прожити його так, щоб в останні тижні не пошкодувати про це. Геніальний Марк Твен сказав про це:"наприкінці життя ми будемо шкодувати тільки про дві речі — що мало любили і мало подорожували". І з цим неможливо не погодитися. А ось видання The Guardian підготувало цікавий матеріал про п'ять речей, про які найчастіше шкодують люди на заході свого життя.

Журналісти поспілкувалися з австралійкою Броні Вейєр, яка кілька років пропрацювала медсестрою паліативного відділення в Австралії. Вона доглядала за невиліковно хворими людьми, намагаючись зробити їх останні дні максимально гідними. Саме вона розповіла виданню п'ять речей, про які найбільше шкодували люди в останні 12 тижнів свого життя.

“Я б хотів жити чесним для себе життям. Не тим життям, яке від мене чекають інші”

"Люди шкодують про це найчастіше" - сказала місіс Вейер - " коли життя закінчується і ми озираємося назад, то розуміємо, як багато мрій так і залишилися мріями. Більшість людей не здійснило і половини своїх бажань. Вмираючи, вони розуміли, що виною всьому їх власний вибір, який вони зробили або не зробили.

"Я шкодую, що працював так багато”

Медсестра розповіла, що практично кожен чоловік, який опинявся в її відділенні, говорив ці слова. Багато з них пропустили дитинство власних дітей і мало часу проводили зі своїми партнерами по життю. Жінки скаржилися на це теж, але більшість пацієнтів були вже літніми, а в ті часи головними годувальниками були чоловіки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

про що шкодують люди перед смертю, фото з відкритих джерел

"Мені шкода, що я не мав мужності висловлювати власні почуття”

За словами броні Вейер, багато людей гнітили свої почуття, аби тільки залишатися в хороших відносинах з іншими. В результаті їх життя ставало посереднім. Їм так і не вдалося стати тими, ким хотіли і могли стати.

"Я шкодую, що втратив контакт зі своїми друзями”

Багато людей навіть не усвідомлюють, як важливі для них старі друзі. І так все життя, поки вони не розуміють - їх земний шлях добігає кінця. А зв'язок зі старими друзями загублена. Дуже багато людей на смертному одрі висловлювали жалю про те, що не вкладали в дружбу тих зусиль, яких вона заслуговувала.

"Я шкодую, що не дозволяв собі бути щасливим”

Несподівано, але люди часто шкодують про це. Багато хто з нас не усвідомлюють, що щастя-це вибір. Кожен з нас, так чи інакше, знаходиться в заручниках у старих моделей, звичках і парадигм. Так званий "комфорт стабільності" замінив їм справжні емоції. Страх змін змушував їх прикидатися, що вони задоволені. Але в глибині душі вони бажали вільно сміятися і знову легковажно радіти життю.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бачать люди уві сні перед смертю: пакують валізи і зустрічають своїх померлих родичів.

Нагадаємо, раніше писали, до чого сняться кошенята: тлумачення сну

Як повідомляв портал "Знай.uа", до чого сниться кільце: тлумачення за сонником.