Україна планує централізовано закупати препарат Ремдесивір, який використовується у лікуванні коронавірусної хвороби. На це вже виділені кошти.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степнов.

"Це лікарський засіб, який на сьогодні не зареєстрований в Україні.

Але закон дозволяє нам завести його й централізовано закупити.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як тільки досягли домовленостей з компанією виробником, то відразу подали відповідний проєкт постанови", — заявив очільник МОЗ.

Максим Степанов, фото РБК
Максим Степанов, фото РБК

Варто зазначити, що Україна закуповуватиме генеричний Ремдесивір, що дає можливість закупити лікарський засіб за ціною в 6 разів нижчою, ніж ціна оригіналу.

Треба додати, що використання Ремдесивір є суперечливою практикою. Ряд критиків з наукового середовища вважають препарат не дуже ефективний при лікуванні COVID-19, однак інші дослідження показують скорочення тривалості хвороби та незначне зменшення рівня смертності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з охопленого коронавірусом лайнера Diamond Princess на берег зійшли перші пасажири. Першими Diamond Princess залишили в основному пасажири похилого віку.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Тернополем жителі перекрили дороги, щоб не пустити евакуйованих з Уханю українців до санаторію.

Також портал Знай.uа писав, що Україна у зв'язку з поширенням коронавіруса евакуює з Китаю 36 іноземців з країн, які звернулися з проханням про допомогу.