Батько Зеленського не хоче довічної стипендії. За його словами, йому вистачає зарплати й пенсії.

У проєкті указу президента Володимира Зеленського "Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти" серед претендентів на здобуття стипендії фігурувало ім'я і батька глави держави – Олександра Зеленського.

Проєкт було винесено на засідання Кабміну у середу, 2 вересня, а сам документ було опубліковано на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

Ідея присвоїти стипендію Олександру Зеленському належить тимчасовому виконувачу обов'язків міністра освіти та науки Сергію Шкарлету.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Примітно, що в підсумку проєкт зняли з розгляду без обговорення.

Батько Зеленського відреагував на пропозицію присвоїти йому довічну стипендію і заявив, що йому нічого не потрібно.

"Мені взагалі особисто нічого не треба. Я не потребую цього взагалі. Ось моя яка думка. Це ще пів року тому по всій Україні, в кожному інституті проводили збори, і самі колективи висували педагогів на цю стипендію. З нашого інституту висунули дві кандидатури - мене і ще одну людину. Таких, як я - повно по всій Україні. Це щороку вручають такі стипендії. І при Порошенкові таке було. І мене на стипендію висунули не тому, що я тато Зеленського - воно мені не треба. Колектив інституту мене висунув, на науковій раді. Я навіть не знав результат - ось це вперше від вас чую. А ви думаєте, це блат від президента? Ви знаєте, що і президент не бідний. І мені вистачає і зарплати, і пенсії. Я 28 років на об'єктах пропрацював, на живих, а не на хабарях", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін відмовив у довічній стипендії для батька Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, хто ініціював надання стипендії батьку Зеленського

Також Знай.ua писав, нардепи викликали "на килим" міністра Максима Степанова за "експерименти" над українцями