У столиці Лівану Бейруті через місяць після потужного вибуху в міському порту сподіваються знайти живих. Співробітники екстрених служб зафіксували серцебиття під уламками однієї з будівель.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання ВВС.

Увечері 2 вересня група рятувальників з Чилі проходила повз зруйновану будівлю в історичному районі Бейрута Мар-Міхаель, і їх спеціально навчений собака дав знак, що в руїнах знаходиться жива людина. Рятувальники повернулися до цього будинку наступного ранку.

Вибух в Бейруті, скріншот: Youtube
Вибух в Бейруті, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Рятувальники застосували спеціальний високочутливий сканер, який здатний засікти серцебиття або дихання людини, а потім доставили на місце обладнання для розбору завалів.

"Ознаки дихання і пульсу, а також показання температурних сенсорів означають, що є ймовірність присутності життя", – заявив один з рятувальників Едді Бітар.

Періодично на місці робіт оголошувалася тиша, щоб можна було почути можливі крики про допомогу. Коли про знахідку рятувальників повідомили журналісти, біля будівлі почали збиратися жителі Бейрута з прапорами. Увечері операцію на місці призупинили до ранку, проте волонтери всю ніч намагалися розбирати завали вручну.

Наразі не підтверджено, що під руїнами дійсно знаходиться жива людина, проте люди не втрачають надії. Рятувальники ООН зазвичай припиняють пошуки тих, хто вижив приблизно через 5-7 днів після катастрофи, якщо ніхто не був врятований з-під уламків протягом одного-двох днів. Однак відомі випадки, коли люди виживали під завалами набагато довше.

Увечері 4 серпня в столиці Лівану Бейруті прогриміли потужні вибухи в районі міського порту. Кількість загиблих склала понад 200 осіб, понад 3,7 тис.осіб постраждали.

Вибух в Бейруті, фото: youtube
Вибух в Бейруті, фото: youtube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що вибух у Бейруті: уряд Лівану йде у відставку через масові протести