Кабінет Міністрів України направив до парламенту законопроект про обов'язкову заміну паспортів-книжечок на пластикові картки. Документ передбачає повне виведення паспортів "радянського зразка" з ужитку та їх заміну на сучасний формат.

Читайте Знай в Google News!

Поки проект закону знаходиться на стадії розгляду, заміна паспортів справа добровільна. Якщо закон все-таки буде прийнятий, то поміняти доведеться всім, хто досягне відповідного віку для вклеювання наступного фото.

паспортний сервіс, фото zhytomyr.pasport.org.ua
паспортний сервіс, фото zhytomyr.pasport.org.ua

Зокрема, в документі прописані такі терміни дії паспорта-книжки, після закінчення яких буде проведена заміна:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- для осіб віком від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;

- для осіб віком від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим законом у паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений у період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотографія при оформленні паспорта;

- для осіб віком від 45 років - безстроково за умови, що до дня набрання чинності законом в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотографія при оформленні паспорта.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нова мінімалка, закони для бізнесу і "червона зона" у школах – що ще принесе 1 вересня українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, Микиті Добриніну після весілля з Дашею Квітковою довелося поміняти паспорт.

Також портал Знай.uа писав, як отримати грошову допомогу замість "пакета малюка", докладна інструкція для батьків.