Путінські найманці називають "незаконними" інженерні споруди в районі населеного пункту Шуми, що недалеко від Горлівки.

Ватажок терористичної "ДНР" Денис Пушилін віддав наказ своїм головорізам завдати удару по позиціях українських військових в районі селища Шуми Донецької області. Про це у суботу, 5 вересня, повідомили сепаратистські ЗМІ.

"Офіційно заявляю, що відповідно до пункту" е "додаткових заходів мною прийнято рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведеним інженерним спорудам в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми - район знову обладнаних українських позицій з центром з координатами 48 градусів 22 хвилини 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 хвилин 55 секунд східної довготи) ", - йдеться в заяві Пушиліна.

За словами Пушиліна, українська сторона порушила позиційні домовленості, які були погоджені в рамках переговорів щодо посилення режиму припинення вогню.

"Ми неодноразово вказували на необхідність закопати траншеї, вириті українською стороною після 22 липня 2020 року, і не влаштовувати подальших провокацій, спрямованих на зрив перемир'я", - заявив сепаратист.

Також Пушилін сказав, що повідомив про "порушення" з боку України до Спільного центр по контролю і координації (СЦКК), але відповіді на своє звернення не отримав.

Він закликав українську сторону "з 08:00 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі".

"Нам не потрібні людські жертви. Нам не потрібен зрив перемир'я. Ми хочемо тільки дотримання досягнутих домовленостей", - уклав Пушилін і закликав спостерігачів ОБСЄ здійснити моніторинг даної операції в означений час.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі окупанти провокують ЗСУ на зрив "режиму тиші": стріляють з гранатомета і стрілецької зброї

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі земля встелена вибухівкою - ЗСУ виявили понад 45 тисяч небезпечних "сюрпризів" від окупантів

Також Знай.ua писав, СБУ роками прослуховувала Пушиліна завдяки системі в будинку, який він віджав у донецького бізнесмена